OVER MIJ

Om je te vertellen hoe ik terechtgekomen ben waar ik nu ben, neem ik je mee naar 1980. Het jaar waarin mijn carrière in de gezondheidszorg begint. Daar begin ik eerst als verzorgende, later als verpleegkundige, vervolgens als leidinggevende en daarna, nu, als coach. Ik werk op allerlei plekken: verpleeghuizen, ziekenhuizen en ook de thuiszorg…

Over mij

Om je te vertellen hoe ik terechtgekomen ben waar ik nu ben, neem ik je mee naar 1980. Het jaar waarin mijn carrière in de gezondheidszorg begint. Daar begin ik eerst als verzorgende, later als verpleegkundige, vervolgens als leidinggevende en daarna, nu, als coach. Ik werk op allerlei plekken: verpleeghuizen, ziekenhuizen en ook de thuiszorg.

In 2005 ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging in mijn werk. Ik besluit om met een loopbaanadviseur te praten. Ik ontdek dat ik ondernemend ben, een coach en dat ik een creatieve geest heb. Ik besluit de NLP-opleiding te doen. In 2007 start ik mijn eigen bedrijf als trainersacteur, trainer en coach. Daarnaast blijf ik in de zorg werken als leidinggevende en verpleegkundige. Alsof dit alles nog niet genoeg was stap ik in bij theatercollectief ZINthese, waar we optredens doen voor mensen in de zorg. Uiteindelijk besluit ik me voornamelijk te richten op het coachen. In het coachen komt alles samen: de creativiteit, NLP, mijn intuïtie en mijn ervaring in het werken in de zorg.

Het draait om de mens

Als ik terugkijk op die tijd besef ik me hoe mooi, maar vooral ook intensief de jaren zijn geweest. Er werken heel veel mooie mensen in de zorg en die ontmoetingen hebben mij een rijker mens gemaakt. Wij, als zorgmedewerkers, stellen natuurlijk altijd de mens voorop. Tegelijkertijd realiseer ik me goed dat de zorg in de loop der tijd verzakelijkt en geprofessionaliseerd is. De kunst als je het mij vraagt? De balans te houden tussen de mens en de vele regeltjes.

Hoe ga ik te werk?

In mijn vrije tijd reis ik graag. Ondertussen heb ik een aantal reisverhalen in boeken verzameld. Met enige regelmaat pak ik een boek om nog eens terug te lezen wat ik heb gedaan en waar ik ben geweest. Het reizen heeft me zelfverzekerder en proactiever gemaakt. Daarnaast ben ik meer een aanpakker geworden. Dit deel ik niet zomaar met je. Deze kwaliteiten zet ik tijdens onze coachsessies graag in en geef ik je mee. Ik werk doelgericht en heb een humoristische, concrete en nuchtere benadering. Graag maak ik gebruik van NLP-elementen. De verschillende methodieken gebruik ik bij jou om tot je kernvraag te komen.

Tijdens mijn NLP-opleiding heb ik veel over mijzelf geleerd. Dit instrument gaat jou ook veel inzichten geven. Tijdens het coachen maak ik aantekeningen in een boekje. Dat boekje krijg jij na onze sessies mee naar huis. Daarin lees je jouw authentieke coachverhaal terug.

“Als je loslaat, heb je twee handen vrij”