PROCES

Hier ga ik dieper in op het proces en de methode die ik hanteer tijdens het traject, uitgezet in 3 stappen:

Intake
Aan de slag
Evaluatie

De eerste stap

Tijdens het intakegesprek ligt de nadruk op kennis maken en het uitspreken van wederzijdse verwachtingen. Onder het genot van een kop koffie, thee of water delen we persoonlijke gegevens uit en vertel jij waarin je graag gecoacht wilt worden en vertel ik jou wat je van mij kunt verwachten van een coachingstraject bij mij.

“Als je ertegen vecht, vecht het terug. Als je ervoor vlucht, komt het je achterna. Als je het laat zijn, kan het ook weer gaan.”

Zo gaan we aan de slag

Coachen is vertrouwen geven en vertrouwen krijgen. Bij coaching bouwen we een sterke basis van vertrouwen en creëren we een omgeving waarin je je veilig voelt om openlijk te delen wat er in je omgaat. Tijdens de coaching gebruik ik een aantal NLP-oefeningen. Het mooie hiervan is dat je gaat ervaren wat er zich precies afspeelt in verschillende situaties. Bijvoorbeeld bij stressmanagement, communicatieproblemen of hoe je je persoonlijk kunt en gaat ontwikkelen. Je krijgt inzichten in hoe je denkt, wat je doet en hoe je je daarbij voelt. Deze inzichten zijn nodig om nieuw gedrag aan te leren dat oude, niet helpende kernpatronen doorbreekt. Dit nieuwe gedrag – is mijn ervaring – geeft ruimte, rust, proactief gedrag, structuur, blijdschap en persoonlijke groei. Ik geef je graag een compliment en soms ook is het nodig om je liefdevol te provoceren omdat dit helpend voor je kan zijn. Het coachingstraject helpt jou om weer de regie te nemen, je te focussen, knopen door te hakken, uit je comfortzone te durven komen en te denken in mogelijkheden!

“Als je altijd doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg”.

Evaluatie

Tijdens de coaching maak ik aantekeningen van de coachingsgesprekken. We blikken terug op de coaching. We bespreken de doelen en resultaten. Wat is helpend voor je geweest, wat neem je mee voor de toekomst en hoe heb je de coaching ervaren? Ontvang je aan het eind van de coaching een boekje met jouw eigen authentieke verhaal!

“Hoe verder ik ga, hoe dichter ik bij mezelf kom”